De Rascals is een honkbalvereniging in Rotterdam Zuid, met name gericht op kinderen waarvan de ouders geen sportclub kunnen betalen. Het doel van de Rascals is dan ook om deze kinderen toch van honkbal te kunnen laten genieten en daarbij zo laagdrempelig mogelijk te blijven en geen hoge contributie te moeten vragen aan de kinderen c.q. ouders.

Speciaal voor u zetten we graag even de zaken op een rijtje:

  • De Rascals trainen 2 maal per week te weten op dinsdagen en donderdagen.
  • Wij willen graag wedstrijden gaan doen binnen de bestaande competities. Wij hebben samenwerking met o.a. verenigingen zoals Neptunus, Portland Poemas, Urban 010, TOS sportplaza, Stichting DOCK, Gemeente Rotterdam, Rotterdam SportMee, BZC vereniging. 
  • Tevens kunnen de kinderen 1x per jaar promoveren naar een hoger niveau. Dit noemt men in de honkbal een Rally Cap. Hierbij heeft elk niveau een andere kleur pet, vergelijkbaar met de bandkleur bij judo. De promotie hoort gepaard te gaan met een feest.
  • Om mensen kennis te laten met de Rascals organiseren wij jaarlijks een buurtfeest. Hierbij geven wij een demonstratie en clinics.
  • Naast het sporten organiseren wij ook culturele uitjes welke bedoeld zijn om het team met elkaar te verbinden en om de kinderen uit een sociaal isolement te halen.

Wij hebben eeen aantal opgeleide vrijwilligers coaches die zich wekelijks beschikbaar stellen om de kinderen te trainen. Een aantal van deze coaches zijn pedagogisch aangelegd en sluit dit dan goed aan de leeftijdscategorie van de kinderen.

En naast dit allemaal hebben we ook een softball slow pitch (mix) team voor de leeftijd vanaf 16 jaar tot de leeftijd waar men voelt dat nog getraind en gesport kan worden. Iedereen is bij ons welkom.

Aarzel niet en neem gerust een kijkje op de website of kom langs om een training bij te wonen.

Tot honkbals,

 

 

De Rascals Familie